VW Touran – kvadratisk, praktisk, god

Lad dig ikke narre af det firkantede, lidt klodsede look, der umiddelbart møder dig, når du kigger på en VW Touran. Bag det lidt kasseagtige ydre gemmer sig en af klassens mest praktiske og velkørende biler. Interiøret oser af klasse, og du får straks fornemmelsen af en velbygget kvalitetsbil, der med stolthed bærer VW-logoet. VW-emblemet på grillen betyder desuden, at du kan regne med en god gensalgsværdi, hvis du efter nogle års komfortabel kørsel beslutter dig for at sælge din Touran.

Indretning

Sædearrangementet i VW Touran ligner meget standardløsningen, som de fleste MPV’er kan prale af – “2-3-2” kan man vel nærmest kalde opstillingen. To sæder i front, tre separate bagsæder på 2. række og to opklappelige sæder på 3. række. Der er altså rigelig plads til den store familie og/eller ungernes venner. Dog skal man ikke forvente den store komfort for voksne på 3. række, men kortere ture kan snildt lade sig gøre selvom man omkring de 1,80. Alle sæder kommer desuden med hver sin trepunktssele og nakkestøtte.
Ellers oser indretningen i Touran af gedigen VW-kvalitet, og man sidder virkelig godt i de faste sæder. Der er godt med aflægningsplads og rigelig benplads. Se billeder af indretningen i en Touran på VWs hjemmeside (eksternt link)

Køreegenskaber

VW Touran er baseret på VW Golf, hvilket tydeligt mærkes i bilens dynamiske køreegenskaber. Du får en god blanding af komfort og balance ved høj fart. Den er altså let at manøvre rundt i byen og ligger bare godt på motorvejen. Desuden er kabinen rigtig godt lydisoleret, så du får en meget afslappende køreoplevelse. En rigtig langtursbil.

Motorer

VW Touran tilbydes med hele paletten af motorer. Der er både store, solide dieselmotorer, små rappe, turboladede benzinmotorer samt mindre dieselmotorer, der appellerer til de miljøbevidste bilist med god brændstofsøkonomi (BlueMotion-modellerne). Den mest populære motor på brugtvognsmarkedet er 2.0 dieselmotoren, der mønstrer 140 solide, tyske hestekræfter. Kombinerer man den med VWs lækre DSG-gear (automatisk), bliver man virkeligt godt kørende. Kører man ikke så langt til hverdag, bør man nok overveje 1.4 TSI benzinmotoren (140 HK), der takket være både kompressor og turbo, giver dig et godt kraftoverskud. Er man til lidt mere “knald på drengen”, kan man også vælge at gå efter 170 hk-udgaven ad 2.0 dieselmotoren. Her bliver der virkeligt lagt fra land, når man træder lidt tungt på speederen.

Udstyrsvarianter

VW Touran kommer som udgangspunkt i tre varianter (der er dog et par ekstra varianter i den seneste version); Conceptline/Startline, Trendline og Highline. Highline er topmodellen, og klart den model vi henter flest af hovedsageligt i Tyskland. Her får du på komfortsiden fuldautomatisk aircon, læderpakke på rat, gearknop og håndbremse, sportssæder foran, armlæn/midterkonsol, fartpilot og meget andet. Derudover er der også gjort lidt ekstra ud af stylingen i form af bl.a. kølergrill og beskyttelseslister i krom, dekorindlæg i børstet aluminium til instrumentpanel og dørbeklædninger samt alufælge. Se den fulde udstyrsliste på VWs hjemmeside (eksternt link)

Test, anmeldelser og videoer

Her kan du læse og se en række test og anmeldelser af VW Touran.

Test/anmeldelser:

http://www.motorsiden.dk/Biltest/VW%20Touran%20test.htm

http://www.bilzonen.dk/biltests/2011/06/touran-med-familiens-bedste-diesel/

http://b.bilen.dk/test-og-artikler/test/2011/05/duel-vw-touran-moeder-ford-grand-c-max/

http://www.fdm.dk/set-og-koert/vw-touran-forfinet-familieflytter

http://www.biltorvet.dk/Bilanmeldelser/Bilanmeldelser.aspx?brand=VW&model=Touran

Videoer:

Vi finansierer igennem ACCEPT AUTO & RESURS BANK

I samarbejde med ACCEPT AUTO & RESURS BANK, kan vi tilbyde at finansiere Jeres nye bil både med og uden udbetaling. Vi kan også på klassiske biler.

Op til 36 mdrs udvidet garanti

Når du køber bil hos Dansk Bilimport, kan du tilkøbe en udvidet garanti mod mekanisk svigt.

Læs garantiordningen her

Biler på bestilling – vores koncept

Dansk Bilimport hjælper dig med finde den helt rigtige bil med det helt rigtigte udstyr til den helt rigtige pris.

Læs mere om vores koncept